Beeldengalerij Haarlem 
Wandel & ontdek 10 bijzondere kunstwerken geïnspireerd op recycling

 

 Titel: TOTEMETOT

Materiaal: Staal, epoxy, schuim, lak

Over zijn sculptuur

TOTEMETOT is een opvallende, vrolijke, absurdistische maar ook geheimzinnige sculptuur. De kunstenaar benadert het thema circulariteit filosofisch. Het beeld drukt uit dat de mens zelf onderdeel is van het circulaire systeem vanaf het ontstaan van de mensheid tot nu en het drukt uit dat wij onze gedachten en gedragingen weer overdragen op volgende generaties en zo verder.

Let maar op hoe het beeld in de loop van de tijd subtiel gaat veranderen.

Over het werk van Frank

De kunstenaar maakt installaties, video’s, performances, tekeningen en sculpturen. Hij laat zich leiden door plotselinge ingevingen en associaties met de omgeving. Zijn werk contrasteert soms met de omgeving, komt absurd over en laat de toeschouwer de omgeving anders zien. Een voorbeeld hiervan is zijn recente sculptuur in Drachten: een kleurrijke raket te midden van flatgebouwen.


Frank Koolen (1978) woont en werkt in Utrecht

www.frankkoolen.com


Opleiding:

Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. De Ateliers, Amsterdam. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Autonome Beeldende Kunst

Lesgeven:

Beeldende kunst, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Recente exposities solo en groep o.a.:

2018 Tupac or Biggie, De Apotheek, Amsterdam. Order of Things, Souterrain, Antwerpen. Nomadic Mountains, Schunck, Heerlen. Beyond Dada en De Stijl II, Museum Dr8888, Drachten; 2017 Goochelen & Verlies, Annie Gentils Gallery, Antwerpen, België. Beautiful Distress, Nieuw Dakota, Amsterdam. 30 jaar CBK Zuidoost, CBK Zuidoost, Amsterdam.The Painted Bird, Marres, Maastricht. Living in Dreams, De Bond, Brugge, België.